Paul Newman Daytona

Az „El Limoncito” az aukciósház állítása szerint „a modell legritkább egzotikus számlapjával” rendelkezik. Ez a Rolex nem csak egy Daytona, hanem egy Paul Newman Daytona. És nem is akármilyen PND; ez egy kivételesen ritka Ref. 6264, exkluzív „lemon grené” tárcsával. És ez lesz a Phillips közelgő New York-i óraaukciójának vezetője.


Az időmérő 1969-ben készült Mexikóban a Rolex specifikációja alapján, és több mint fél évszázada ugyanabban a családi gyűjteményben maradt. A találóan „El Limoncito” becenévre keresztelt óra 18 karátos sárgaarany tokkal és az aukciósház szerint „a modell legritkább egzotikus számlapjával” rendelkezik.

Paul Newman Daytona
A Paul Newman stílusú Daytona háromregiszteres kronográfként feltűnő citromsárga számlapot visel, fekete kontrasztos részmutatókkal, fekete külső másodperces sávval és fekete lünettával. Máshol a karperec csatján a „Hecho in Mexico” felirat olvasható, az óra származásának tiszteletére.

Paul Newman Daytona

Phillips szerint az óra egy kis gyűjtemény koronaékszere volt, és a tulajdonos alig viselte. Ennek eredményeképpen a vintage ritkaságot több mint 50 éves kora ellenére kiváló állapotban mutatják be.
Természetesen ennek a grálnak a megszerzése nem lesz egészen egyszerű. A Rolex híres Paul Newman Daytonjai az aukciós blokk királyainak számítanak, és rendszeresen csillagászati árakat vonzanak. Ritkán látható nyilvánosan, de ez a különleges változat várhatóan 600 000 és 1,2 millió dollár közötti összeget fog érni a Phillipsnél idén tavasszal. Természetesen ennél többet is elérhet. Egy Daytona ref. 6263 hasonló citromsárga tárcsával 2017 májusában például több mint 3,7 millió dollárért került kalapács alá.

Paul Newman Daytona
Az árverésen, amely két szekcióban, június 11-én és 12-én kerül megrendezésre, számos más ritka és történelmileg jelentős időmérőt is bemutatnak a szokásostól eltérően. A kiemelkedő darabok közé tartozik a Patek Philippe egyik legendás Ref. 5016 percismétlő, egy nagyon korai F.P.Journe Tourbillon Souverain és Roger Smith 2. sorozatának platina változata.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek