Redők és ráncok a konyhában

Michele De Lucchi korábban már tervezett az Alessinek olyan vízforralót, ami egy hajtogatott textildarabhoz hasonlít, de „Pliszé” kollekciója most turmixgéppel, kézi turmixszal, kenyérpirítóval és gyümölcspréssel is gazdagodott.

Az eszközök öt színben – piros, fehér, fekete és szürke – érhetők el, és az 1950-es és ’60-as évekbeli időtlen stílusa inspirálta őket, melynek redői-ráncai a konyhai eszközöknek is dinamikus és elegáns külsőt kölcsönöznek.

Alessi
„A pliszé egy ikonikus felület, amit vidám és ünnepi hangulata miatt választottunk,” mondja Michele De Lucci az Alessinek készült kollekcióról. „Az ’50-es ’60-as évek ruhadivatából érkezik – a szoknyák pliszírozott anyaga gyönyörű légies és rezgő-lobogó hatást ért el. A pliszéről ma is ezek az évtizedek jutnak eszünkbe.

AlessiA tárgyak, bútorok nem csak akkor töltenek be funkciót, amikor használjuk őket valamire, hanem akkor is, mikor egyszerűen helyet foglalnak. Ezért fontos, hogy használaton kívül is bírjanak valamilyen – formai, esztétikai, szimbolikus és kreatív – jelentéssel.”

Alessi
A vízforraló két méretben kapható, és három geometriai forma alkotja: egy kúp a test, egy henger a fogó és egy gúla a csőr. A turmixgép mintha egy pliszírozott dressz lenne, a karcsú kézi turmix – melyhez mérőedény, habverő és aprító jár – egy kőoszlophoz hasonlít. A pirító és a gyümölcsprés egyaránt szobrokként díszítik a konyhánkat.

Alessi

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek