Süllyedő hajóra emlékeztet a legújabb prágai felhőkarcoló

A 135 méter magas Top Towert Prága szívében szeretnék megépíteni, azonban elég sok ellenállást kelt a projekt. Miért? Nos, azért, mert a toronyház olyan, mint egy óceánba süllyedő hajó.

Top Tower

A dolog azért is problémás, mert a történelmi belváros az UNESCO Világörökség részét képezi, így felhőkarcolók elvileg nem épülhetnének a környéken. Az építészek szerint a Top Tower egy teljesen hagyományos épület, amelynek adtak egy kis csavart. A süllyedő hajótestet zöld növényekkel kívánják borítani, amitől még inkább egy poszt-apokaliptikus filmrészletre fog emlékeztetni a környék. Ez persze direkt hatásvadász elem, hiszen a céljuk vele az, hogy felkeltsék az emberek figyelmét a környezetszennyezésre és környezeti problémákra.
A Top Tower a tervek szerint lakóháznak épül, az alsó szinteken irodákkal és egy kulturális központtal. A tetőteraszról pedig az egész városra kilátás nyílhat.

„A projektet már több mint két éve tervezzük. Ez alatt az idő alatt rengeteg kutatást végeztünk, de jelenleg is folynak a tárgyalások arról, hogy vajon megkezdődhet-e az építkezés.”

Top Tower

Amennyiben engedélyes lesz a terv, az építkezést 2021-ben megkezdik, a költségvetés pedig 85 millió dollár körül alakulhat.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek