Casa Bautista, a mexikói tengerparti villa

A “Casa Bautista” egy félreeső tengerparti villa a Mexikó egyik szegletében található és természetes szépségéről híres Sian Ka’an bioszféra-rezervátumában.

“Casa Bautista”

A Productora Architecture Studio által tervezett projekt teljes mértékben nap- és szélenergiát használ, vendégeinek pedig fenntartható luxust kínál. A dzsungelbe merült, emelt beton struktúra lenyűgöző kilátást biztosít a természetre és a Karibi-tengerre.

“Casa Bautista”

Csigalépcsővel kapcsolódik a talajhoz a Casa Bautista a fő szintje, ahol öt vendégszoba és egy étkező is található. A jakuzzik a tengerpart fehér homok dűnéihez vezet. A lépcsők a tetőre vezetnek, ahol a medence, a kültéri fürdőszoba és egy különálló grillkonyha is található.

“Casa Bautista”

A Productora szerint a teljes projektet szerves kék betonból öntötték, mely a nap folyamán változtatja kinézetét, az óceán kék színéből a naplemente rózsaszín árnyalatába.

“Casa Bautista”

A beton látványát a fa egészíti ki, mely melegséget kölcsönöz a dizájnnak. A helyi fát a hatalmas teraszokhoz használták, mely összecsukható mechanizmusa védi a házat a hurrikántól. “A nehéz elemek homlokzathoz képest való emelése és leengedése által a nyitott és átlátszó ház egy robusztus, zárt dobozzá válik” – magyarázták az építészek.

“Casa Bautista”

Akár tíz vendéget is könnyedén elszállásol a ház, amely jelenleg bérelhető egy kis visszavonulásra vagy akár különleges alkalmakra, mint az esküvő. A teljes ellátás napi háromszori étkezést biztosít, a személyzet bevásárol, főz és takarít. Amint a foglalás megtörténik, a recepciós egy kérdőívet küld a leendő vendégeknek, melyben tájékozódik a menüről és a vakációhoz kapcsolódó egyéb kérdésekről.

“Casa Bautista”

“Casa Bautista”

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek