Kakaóház

Victor B. Ortiz bemutatja legújabb tervét, a Brazília északi partjainál található Cacao Residence-t, amelyet döngölt földszerkezettel tervezett. A projekt az ország egyik legexkluzívabb tengerpartján, Itacare-ban található Txai Resortban kap helyet.

Az ügyfél egyedi eligazítása alapján a lakás tervezése az „európai design egyszerűségének, eleganciájának és kényelmének, valamint a trópusi környezet természetes anyagainak és tónusainak” keverékével alakul ki. Így az építészet kiemelkedik a buja lejtőből, kinyílik a helyi növényvilág felé, és megragadja a kilátást a túlsó óceánra.

 Victor B. Ortiz Architecture
Victor Ortiz építész a tervezett rezidenciát egy kakaófa köré szervezi, amely a régióban őshonos. A lakás két szinten helyezkedik el, a lakóterek és a medence az alsó szinten, a magánterületek pedig a felső szinten vannak. Itt két hálószobát, egy fő hálószobát, valamint egy edzőtermet és egy irodát terveztek az otthon főbejárata köré, amelyet egy fából készült pergola tetőablakából napfény áraszt el.

 Victor B. Ortiz Architecture
Az alsó szint felé az építész stratégiailag úgy tervez egy vendéglakosztályt, hogy maximalizálja a magánéletet és a kilátást, míg a nappali és étkező tér zökkenőmentesen integrálódik a szabadtéri terasszal egy nagy sík tolóajtókon keresztül. Ez a kapcsolat arra szolgál, hogy a lakótér a medencével való találkozásig terjedjen.

 Victor B. Ortiz Architecture
Az egész Cacao Residence-ben Victor Ortiz átgondoltan helyezi el a nyílások és ablakok sokaságát, amelyek a természeti környezet egyedi és kurátori vignettáit keretezik. Ezt az átláthatóságot és a természetre való nyitottságot kiegészíti a meleg tónusok által jellemzett anyagpaletta. A falakat és a mennyezetet törtfehér mészfestékkel, a belső és külső padlóburkolatot pedig világosszürke mikrocementtel burkolták. Természetes fából készült részletek találhatók az ablakokon, ajtókon, a pergola tetőablakán, a burkolatokon és a bútorokon.

 Victor B. Ortiz Architecture
A lakóház homlokzatát és a szabadtéri konyhát egy döngölt földfal burkolja, a helyben beszerzett anyagot és a hagyományos kézműves technikákat ünnepelve.

 Victor B. Ortiz Architecture

Victor Ortiz azt írja: „Az európai és brazil tervezésű bútorok használatával tökéletes egyensúlyt értünk el az egyszerűség és a melegség között, rusztikus és monolitikus tárgyakat használva az egész projektben, amelyek kontrasztban állnak az építészet és a fém berendezési tárgyak tiszta ívelt vonalaival és eleganciájával. A fő cél egy olyan otthon létrehozása volt, amely kényelmesen tud több vendéget fogadni, és a városi élet minden elemét kínálja egy trópusi rejtekhelyen, előtérbe helyezve a külvilággal való kapcsolatot és élményt.”

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek