Önellátó faházak épültek a finn félszigeten

Az építészek, Aleksi Hautamaki és Milla Selkimaki nemrég fejezték be a nyári házak építését a finn félszigeten. A Project Ö névre keresztelt fejlesztés házikói festői helyen fekszenek a félsziget sarkán. A duó két évvel ezelőtt vásárolta meg a félszigetet, majd felépítették ezeket a teljesen önellátó, szaunával felszerelt kabinokat rajta.

Project Ö

A házak fejet hajtanak a hagyományos finn építészeti elemek előtt a tetőszerkezetekkel, csatornarendszerekkel és faborítással. A kabinok hosszúak és keskenyek, így hatalmas üvegfelületeket tudtak elhelyezni rajtuk. Bentről így lenyűgöző kilátás nyílik a természetre.

Project Ö
Az alapötlet az volt, hogy olyan házak készüljenek, amelyekben a lehető legkisebb helyen elférnek a szükséges funkciók. A hálószobák így kompaktak, mégsem kényelmetlenek. A 70 négyzetméteren így akár tíz felnőtt is kényelmesen elfér.

Project Ö

A sziget teljesen önellátó, hiszen napenergiát és szélenergiát használ, az ivóvizet pedig szűrt tengervízzel biztosítják. Persze a házakban folyóvíz, hűtés és fűtés, valamint modern konyha is található.

Project Ö

Project Ö

Project Ö

Project Ö

Project Ö

Project Ö

Project Ö

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek