A négyoldalas óra

A Jaeger-LeCoultre, amelyet az órásmesterek órásmestereként ismernek, már régóta híres a mechanikus óraműveiről, de a márka legújabb újdonsága még a JLC számára is észbontóan lenyűgöző.

A 2021-es Watches & Wonders kiállításon bemutatott Jaeger-LeCoultre Reverso Hybris Mechanica Calibre 185 Quadriptyque a JLC zászlóshajó modelljének eddigi legösszetettebb iterációja, valamint a világ első négyoldalas órája.

Jaeger-LeCoultreAz óra előlapján található a fő időmérő számlap, egy repülő tourbillon és egy pillanatnyi öröknaptár dátummal. A hátoldalra fordítva egy másik számlapot kapunk egy ugró órajelzéssel, valamint az óra lenyűgöző percismétlőjének teljes képét. Ezzel szemben, a bölcső felső oldalán található a harmadik számlap, amely három különböző típusú holdkijelzőt jelenít meg – ami az első a mechanikus óragyártásban.

Jaeger-LeCoultre

A felső kijelző egy hagyományos holdfázis, míg az alsó kettő a napfogyatkozások és az olyan események, mint a szuperhold nyomon követését teszi lehetővé.

Jaeger-LeCoultre

Végül, ha megfordítod az órát, a hátlapon a gyakran elhanyagolt déli félteke holdfázisát láthatod – mindezt egy mindössze 15,5 mm vastag órában.

Jaeger-LeCoultre

Az óra összesen 12 szabadalommal és 11 komplikációval büszkélkedhet, és a Jaeger-LeCoultre Reverso Hybris Mechanica Calibre 185-ből mindössze 10 példány készül, amely már most megrendelhető a hivatalos kereskedőknél, csillagászati, 1,35 millió eurós fogyasztói áron.

Jaeger-LeCoultre

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek