A terek harmóniája

Az lb+mr stúdió rezidenciája, a brazíliai São Carlos közelében épült LLP ház lakói könnyedén harmóniába kerülnek a természettel. A fényűző, 771,82 m2-es, kétemeletes és négy hálószobás épület óriási külső és belső társalgó terekkel, valamint egy idilli, kanyargós alakú úszómedencével is rendelkezik.


LLP házAz LLP ház egy megemelt telken épült, így egyszerre biztosít gyönyörű kilátást és háborítatlan nyugalmat. A tervezés során a lb+mr stúdó legfőbb célja az volt, hogy az épület harmonikusan illeszkedjen természetes környezetéhez, és menedéket nyújtson a nagyvárosi forgatag elől.

LLP házEnnek érdekében egy tengerparti házhoz hasonló rezidenciát terveztek meg: óriási nyitott, szabadtéri lakótereket alakítottak ki, és csupa helyi alapanyagot használtak, mint például a kő, fa és a szalma.

LLP ház
A lakók egy megemelt utcaszakaszon, lépcsőkön át közelíthetik meg a bejáratot. A földszinten található a garázs, a tároló és az alapszolgáltatások. Minden más az első emeleten kapott helyet, melynek a tágas nappali áll a centrumában.

LLP ház

A nappali és az egyszerre zárt és szabadtéri gourmet-részleg között nyíló ajtókat freijó falécekből készült panelek mögé bújtatták, amely egy, a hagyományos brazíliai építészetre jellemző, melegséget és természetességet kifejező esztétikai megoldás.

LLP ház
A gourmet-részleg egy második konyhából, egy étkező, és társalgó térből áll, melyek a ház belsejéből kicsordulva egészen a szabadtéri medencéig nyúlnak.

LLP ház

A medence görbületei kellemes kontrasztban állnak az épület szigorúan egyenes vonalaival. A hijau kövezettel kontúrozott végtelen medence úgy illeszkedik a tájba, akár egy természetes tó.

LLP ház

Ráadásul a medencét és a nagy hálószobát egy süllyesztett átjáróban kiépített fürdő/szauna köti össze. Az LLP ház lakói számos pihentető tevékenység közül válogathatnak zárt és szabadtéren egyaránt.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek